Wold & Waard wint eerste prijs Koploperproject

LEEK - Wold & Waard heeft de eerste prijs van het Koploperproject Westerkwartier 2018 heeft gewonnen. De prijs werd vandaag uitgereikt namens de Westerkwartiergemeenten door Karin Dekker, wethouder gemeente Leek. Janneke Klijn.

Directeur-bestuurder van woningcorporatie Wold & Waard, nam de prijs in ontvangst en heeft deze vervolgens aan Lieuwe de Boer, Hoofd Zienn opvang & ondersteuning in Leek, geschonken. Medewerkers van de gemeente Leek, Wold & Waard en Zienn waren hierbij aanwezig.

Wold & Waard won de eerste prijs, een Groninger Kroon appelboom, om de gestructureerde wijze waarop zij vorm geeft aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zij doet dit in de volle breedte; energetische verbetering van woningen, het betrekken van huurders en medewerkers bij beleid en ook zorgen voor inzet van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Het doel van het project is om aan de hand van concrete voorbeelden te laten zien dat duurzaam ondernemen werkt. Het wordt georganiseerd door Koploperproject Groningen, Gebiedscoöperatie Westerkwartier en gemeente Grootegast, gemeente Leek, gemeente Marum en gemeente Zuidhorn. Het project ging in juli vorig jaar van start.

Deelnemende bedrijven werden tijdens het project uitgebreid doorgelicht op duurzaamheid. Ze kregen een duurzaamheidsprofiel en met de Milieubarometer werden de milieuprestaties, zoals de CO2-emissies, in kaart gebracht. De deelnemende organisaties gingen meteen aan de slag met nieuwe kansen en verbetermogelijkheden op het gebied van ‘duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’.

De deelnemers wisselden het afgelopen jaar ervaringen uit. De resultaten werden getoond op het Koplopersymposium op 22 maart. De prijs was voor de beste en meest originele inzending op een gekregen communicatieopdracht. Inzendingen zijn beoordeeld door een vakjury.

De volgende tien organisaties deden mee met dit project: Hotel Restaurant Aduard in Aduard, Buss Ontwerp & Inrichting in Aduard, Vredewold Wonen & Zorg in Leek, Loonbedrijf Stuut in Leek, Woningcorporatie Wold & Waard in Leek, Kindcentrum De Jonge Wereld in Leek, Clondalkin Flexibele Verpakkingen in Grootegast, Wiebe Oldenburger Autoschade in Nuis, Gebiedscooperatie Westerkwartier in Noordhorn en de gemeente Westerkwartier.