Presentatie ‘Samen naar een mooi Westerkwartier’

ZUIDHORN - Op 26 april a.s. wordt de Nota "een aanzet tot een landschapsbeleidsplan" gepresenteerd en aangeboden aan burgemeester Ard van der Tuuk, voorzitter van de Stuurgroep Herindeling Westerkwartier.

Deze Nota is opgesteld door het Platform Landschapsbeleidsplan, waarin deskundigen vanuit diverse organisaties op het gebied van landbouw, landschap, natuur en historie zijn vertegenwoordigd. Aanleiding was onze zorg dat de kwaliteit van natuur en landschap in toenemende mate onder druk staat.

Deze Nota is bedoeld als uitdaging naar overheden en organisaties om tot een Landschapsbeleidsplan te komen. Zo’n plan zou een uitstekend bindmiddel kunnen zijn voor de nu nog vier aparte gemeenten, die straks zeer verschillende landschappen gaan verenigen.Tijdens deze bijeenkomst zal Erik Meijles op inspirerende wijze zijn visie geven op de landschappelijke ontwikkelingen in het Westerkwartier. Daarbij kijkt hij met een kritische blik naar de Nota: Samen naar een mooi Westerkwartier. Erik Meijles is docent en onderzoeker bij het kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit Groningen en woont in Zuidhorn. Ook zal door Koos Vos van de Heemkundekring Vredewold West een korte film over de Oude Riet worden vertoond.

De bijeenkomst is op 26 april van 16.00 tot 17.00 uur Boerderij Pabema te Zuidhorn, inloop vanaf 15:30. Na afloop wordt een drankje geschonken.

Aanmelden kan op: info@gcwk.nl