Landbouw en Streekmuseum ’t Rieuw zet de kip in het zonnetje.

NUIS - Zaterdag 5 mei 2018 gaat het museum ’t Rieuw weer open.

De thema tentoonstelling gaat dit seizoen over de kip. Vroeger hield bijna iedereen in het Westerkwartier kippen, die hun kostje bij elkaar scharrelden op het erf. Er zijn oude broedmachines te bewonderen en ook kunstmoeders waaronder de kuikentjes warm werden gehouden. Ook is er een expositie over de aardappel, eens volksvoedsel nummer 1 in Nederland. Als de aardappels werden gerooid moest de hele familie meehelpen, dus ook de kinderen. Dat ging ten koste van hun schoolactiviteiten en daarom heeft men besloten een herfstvakantie in te lassen. In de volksmond heet deze herfstvakantie dan ook de aardappelrooiersvakantie.

In het musuem wordt altijd een plaatsje ingeruild voor hobbyisten en dat is dit jaar Annelies de Heer met haar beschilderde keramiek en schilderijen/tegeltjes. Op deze middag zal ook de kaasmaker weer een demonstratie geven hoe vroeger de kaas op ambachtelijke wijze werd gemaakt.

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 5 mei vanaf een uur of kwart voor 2 bij het Landbouw en streekmuseum t’Rieuw aan de Oudeweg te Nuis.

Museum ’t Rieuw is geopend van 5 mei t/m 28 oktober 2018. Op de middagen van donderdag, zaterdag en zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Groepen vanaf 10 personen kunnen een afspraak maken, ook buiten de openingsuren.