Grootegast herdenkt

GROOTEGAST - Op 4 mei vindt in Grootegast de traditionele oorlogsherdenking plaats.

De herdenking begint om 19.00 in het gemeentehuis van Grootegast. Burgemeester Ard van der Tuuk is de spreker van de avond en zal o.a. stil staan bij de oorlogsperikelen in voormalig Nederlands Indië. Als speciale gasten zijn het echtpaar Ansing uit Niekerk met hun familie aanwezig. De heer Ansing was gedurende de oorlog als militair in Indië gelegerd.

Muzikale medewerking wordt verzorgd door de familie Wieringa waarvan Koos Wieringa, beter bekend is als gitarist/zanger bij het duo “Double You”.

Omstreeks 19.45 gaan alle aanwezigen naar het monument voor de gevallenen aan de G.P. Beukemalaan. Inmiddels is hier een nieuwe gedenksteen geplaatst, wat mogelijk gemaakt is door het bedrijf ‘Natuursteen Westerkwartier’.

De muzikale begeleiding bij het monument wordt verzorgd door leden van de Chr muziekvereniging Oranje en leden van het houtblazersensemble van de Woudklank, wat symbolisch mag heten voor het gezamenlijke karakter van de herdenking.

Kransen worden gelegd door burgemeester Ard van der Tuuk namens de gemeente Grootegast, Dorpsbelangen, Oranjevereniging en de Stichting 4 mei Grootegast. De krans bij het Indië monument wordt gelegd door de heer Ansing.

Na het taptoesignaal wordt om 20.00 2 minuten stilte in acht genomen. Met het zingen van het Wilhelmus is de plechtigheid beëindigd.

Na afloop is iedereen van harte welkom is het gemeentehuis van Grootegast voor een kop koffie of iets fris.