Clinic ’Veilig fietsen voor 70-plussers’

GROOTEGAST/ZUIDHORN - Campagneteam Groen Licht organiseert fietsclinics voor 70-plussers in de gemeenten Grootegast en Zuidhorn.

De fiets is onmisbaar voor veel Nederlanders. Helaas gebeuren er nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. De campagne Groen Licht heeft als doel om hier wat aan te doen. Inwoners van de provincie Groningen worden daarom bewuster gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen. Zo organiseert het campagneteam twee fietsclinics voor 70-plussers in de gemeenten Grootegast en Zuidhorn om hen bewust te maken van ‘gevaren’ tijdens het fietsen.

Op maandag 7 mei 2018 organiseert het team van Groen Licht een fietsclinic in Opende voor 70- plussers en op dinsdag 8 mei in Zuidhorn. Tijdens deze clinics wordt voorlichting gegeven over fit en veilig blijven fietsen. Omgaan met verminderde reactiesnelheid, afname gehoor en zicht, en hoe je op de fiets het juiste evenwicht kunt houden komen aan bod. Verder worden er tips en trucs gegeven voor het gebruik van de juiste ondersteuning en versnellingen. Ook wordt er geoefend op betere fietsvaardigheden en wordt aandacht besteed aan het veranderende verkeer en hoe je je daar veilig in beweegt. Er is gelegenheid om de fiets te laten controleren en indien nodig kleine aanpassingen aan de fiets te laten doen. Afsluitend is er een quiz: ‘Wat is uw echte fietsleeftijd?’

De clinics zijn gericht op zowel stadsfietsen als e-bikes. Het is de bedoeling dat u iedereen zijn/haar eigen fiets meeneemt. Deelname is gratis.

Informatie over de fietsclinics

7 mei in Opende, van 12:45 tot 15.30 uur en vindt plaats bij Stichting MFC De Veste. Aanmelden op www.groenlichtgroningen.nl/opende.

8 mei in Zuidhorn, van 9:30 tot 12:00 uur en vindt plaats bij de Gastkerk. Aanmelden op www.groenlichtgroningen.nl/zuidhorn.

Meer informatie en vragen over de fietsclinics via De Fietsersbond: t.scholtens@fietsersbond.nl / 0619608690. Informatie over de campagne op www.groenlichtgroningen.nl