Tuigpaardenconcours in ‘Notoaristuun’ Grootegast

GROOTEGAST - Voor de 21e maal organiseert de Stichting Tuigpaardenconcours Notaristuun te Grootegast op Hemelvaartsdag traditiegetrouw dit concours in de schitterende ‘Notoaristuun’.

Net als voorgaande jaren hebben zich weer veel deelnemers ingschreven voor de verschillende rubrieken. Rubrieken die voorbij komen zijn onder andere ‘6 Nationale voor Hackney rijders’ waaronder ‘Klein Limiet’, ‘Ereklasse’ en ‘Hackneys’, gereden door dames en het dubbel span.

Nieuw is dit jaar de rubriek ‘Young Riders’ voor deelnemers in de leeftijd tot 18 jaar die zich op eigen wijze presenteren aan het publiek en vervolgens hun competitie rijden.

Voor de KWPN tuigers hebben we onder andere de rubrieken ‘Ereklasse’ en ‘Fokmerries’, gereden door dames met concourswagen en met de twee wielige wagen en de tuigpaarden gereden onder het zadel. Al met al teveel rubrieken om op te noemen.

Ook nieuw is dit jaar de competitie ‘Slag om Hemelvaart’ , een gezamenlijk initiatief van de concoursen Westerkwartier, Roden en Grootegast. In de rubriek ‘Grote Limiet’ zijn op deze drie concoursen punten te verdienen. Degene die de meeste punten haalt wordt winnaar van de wisselprijs. Deze prijs wordt uitgereikt op het concours in Roden.

Tussen de rubrieken door zullen er een tweetal shows op het veld te zien zijn. Dit jaar is te gast het ’ Fries Paarden ballet’. Mooie statige Friese paarden dus ook aanwezig op dit schitterende concours! Zij verzorgen een demonstratie ‘rijrokken’ ( 6-tal ) en ‘paardenvoetbal’.

Burgemeester van der Tuuk van Grootegast zal het concours officieel openen omstreeks 12.30 uur.

Natuurlijk kan een dergelijk evenement niet bestaan zonder sponsoren. Veel dank is verschuldigd aan bedrijven en organisaties in en uit de regio Grootegast maar ook ver daar buiten, die het financieel en praktisch mogelijk maken om dit prachtige evenement te organiseren. Ook werken vele vrijwilligers belangeloos mee om dit evenement op te bouwen en goed te laten verlopen.