Cultuurvisie voor het nieuwe Westerkwartier krijgt steeds meer vorm

GROOTEGAST - Ruim zestig cultuurliefhebbers kwamen onlangs naar de inspraakavond waar het culturele veld input kon leveren voor de cultuurvisie.

Op 1 januari 2019 heeft de nieuwe gemeente Westerkwartier, in vergelijking met andere gemeenten in de provincie Groningen, de meeste aantal culturele verenigingen.

Een groep bevlogen cultuurliefhebbers uit het Westerkwartier hebben het initiatief genomen een cultuurvisie op te stellen voor de nieuwe gemeente Westerkwartier. De initiatiefnemers hebben de afgelopen maanden nagedacht over culturele mogelijkheden voor de nieuwe gemeente.

Tijdens de inspraakavond werd veel en uitvoerig gesproken over cultuur. Daarnaast waren er optredens van bijzondere talenten uit het Westerkwartier. Ilse van der Werf uit Grijpskerk toonde haar prachtige zangkunsten. Quinten van Brummen –viooltalent van 8 jaar jong uit Marum - kreeg samen met pianodocente Petra Wielemaker uit Leek de zaal stil.

Uit de input van deze inspraakavond is een manifest voortgekomen, dat op vrijdag 25 mei wordt aangeboden aan de politieke partijen en bestuurders van het Westerkwartier. Dat gebeurt in het Barontheater en gaat natuurlijk gepaard met een kleurrijke culturele omlijsting. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Het manifest dient als een voedingsbodem voor een meerjarig cultuurbeleid en eist ruimte op in de verkiezingsprogramma’s.