Veilig fietsen in Marum

MARUM - Van 29 mei tot en met 1 juni is de fiets4daagse in Marum. De eerste dag van de fiets4daagse staat in het teken van de campagne Groen Licht.

De campagne Groen Licht heeft als doel om het verkeer in de provincie Groningen veiliger te maken. Inwoners van de provincie Groningen worden bewuster gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen.

De fiets is onmisbaar voor veel Nederlanders. Helaas gebeuren er nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat vorig jaar voor het eerst meer fietsers dan automobilisten zijn omgekomen in het verkeer.

Op 29 mei geeft het campagneteam Groen Licht daarom op de eerste pleisterplaats van de fiets4 daagse tips over fit en veilig fietsen. De voorlichting is vooral gericht op 70-plussers, omdat deze groep relatief vaker betrokken is bij een verkeersongeval.

Op de website www.groenlichtgroningen.nl is van alles over de campagne te vinden. Groningers kunnen daar online de belofte: ‘Ik ga voor Groen Licht!’ doen.