Strandheem Festival blijft maar groeien

OPENDE - Eén groot evangelisatiefeest. Zo ervaarden de 9000 bezoekers de 29 ste editie van het Strandheem Festival in Opende.

Dat waren er zo’n 1500 meer dan vorig jaar. Voorzitter Dick Keizer denkt dat de groei het gevolg is van het totaalplaatje. „De sfeer, de gezelligheid, de gastvrijheid, de muziek, de sprekers, de blijdschap die het geheel uitstraalt. Maar bovenal de aanwezigheid van Gods Geest”, denkt Keizer, die de geweldige inbreng van de 300 vrijwilligers benadrukte.

De organisatie had weer een programma samengesteld met een diversiteit aan activiteiten. Jan Pool opende op Hemelvaartdag met het lezen van Psalm 63, waarin David zijn verlangen uitsprak naar God. “Je kunt er ook ‘vurig verlangen’ voor invullen”, sprak Jan Pool, daarmee verwijzend naar het thema van het Strandheem Festival 2018. Passie was dan ook de rode draad door zijn preek. “God wil dat wij vol passie zijn. Een passievol mens, daar straalt iets van uit. Passie is een vurig verlangen”, aldus Jan Pool, die liet weten zelf een grote passie te hebben voor Ajax. “Want aan passie is niets verkeerd, zolang ze jouw grootste passie maar niet in de weg staat: heb de Heer, uw God lief met heel uw hart, met heel uw ziel, met heel uw verstand en met heel uw kracht. Mijn vraag vandaag :’is God nog steeds jouw grootste passie?’

Het thema ‘Vurig Verlangen’ kreeg een vervolg in de samenkomsten met Kees Kraayenoord, Kees van Velzen en in de afsluitende praise-/dankdienst met Esther Vorsterman van Oijen.

De vrijdag was traditioneel ingeruimd voor de Johannes de Heer avond. Medewerking werd verleend door de band Eleven, geleid door André Bijleveld en het Urker Soli Deo Gloria o.l.v. Jaap Kramer. Het ingetogen en gevoelige ‘Ik zal er zijn’ was indrukwekkend. Net als het ‘Lichtstad met uw paarlen poorten’, gebracht door de Urkers zangers samen met Eleven en het spontaan geboren mega‘Standheemkoor’.

Er stonden deze vier dagen diverse activiteiten op het programma. Een bezinningswandeltocht, workshops, diverse muzikale optredens; jong en oud kwam aan z’n trekken.