Jelrik Westra wint reis naar Tasmanië

GROOTEGAST - Op maandag 7 mei jl reikte burgemeester Ard van der Tuuk van Grootegast de Abel Tasman Art Prize 2018 uit aan Jelrik Westra. De Grootegaster wint een geheel verzorgde reis van drie weken naar Tasmanië.

Het afgelopen schooljaar hebben jongeren uit het Westerkwartier in de leeftijd van 16 t/m 21 jaar meegedaan aan deze kunstwedstrijd die dit keer als thema had ”Varen op jouw Kompas”.

Een onafhankelijke, deskundige jury, onder voorzitterschap van Marjolein Terwindt, heeft alle ingezonden kunstwerken beoordeeld en uiteindelijk vijf genomineerden geselecteerd. Hieruit kwam Jelrik als winnaar uit de bus. Jelrik ontwierp een prentenboek over de dromen van Abel Tasman die werkelijkheid worden.

Abel Tasman ontdekte in 1642 Tasmanië. Dit jaar gaat Jelrik daar zelf naartoe op avontuur!

Dit jaar waren er voor het eerst twee publieksprijzen. De analoge publieksprijs werd ook gewonnen door Jelrik Westra. De digitale publieksprijs ging naar Sky Jonkman. Haar werkstuk is een technisch hoogstandje. Het is een goed uitgevoerde combinatie van verschillende technieken: in een onbewerkte zelfgemaakte foto is een fantasieschip geplaatst. Dat is zo goed gedaan dat er een vanzelfsprekend beeld is ontstaan.

De feestelijke bijeenkomst van de prijsuitreiking werd muzikaal ondersteund door leerlingen van Stichting Muziekonderwijs Grootegast, onder leiding van hun coördinator Jappie Kuipers.