Avond4Daagse met unieke routes en originele opkikkers

OLDEHOVE - Vanaf maandag 28 mei tot en met donderdag 31 mei kunnen wandelliefhebbers tijdens de Avond4Daagse Middag-Humsterland genieten van prachtige routes van 5 of 10 km door Nationaal landschap Middag-Humsterland, het oudste cultuurlandschap van Europa.

De routes lopen over verharde wegen, dijken, door het hoge gras of zelfs dwars door een korenveld. Onderweg krijgen de wandelaars originele energizers, dit jaar onder andere van De Eendracht, sinds 1816 niet te beroerd voor een muzikale opkikker.

Iedere dag start een etappe vanuit een ander dorp: de wierdedorpen Ezinge en Garnwerd, dijkdorp Kommerzijl en het op een oude kwelderwal gelegen Oldehove.

Alternatieve routes

De organisatie stelt een ‘alternatieve’ Avond4Daagse samen. Door routes te maken buiten de reguliere wandelpaden en wegen wordt tijdens de 4daagse een andere blik op het landschap gegund.

Voor jong en oud zijn de routes avontuurlijk. ze bieden behalve wijdgezichten ook een kijkje op bijvoorbeeld boerenerven, de vogelrijke dijken en andere plekken waar je normaal niet zomaar komt. De routes zijn dan ook buiten de 4daagse niet toegankelijk als openbare wandelroute.

Op de maandag is de start bij basisschool De Kromme Akkers in Garnwerd. Dinsdags beginnen de wandelaars vanaf het dorpshuis in Oldehove. De woensdag moet met klaar staan bij basisschool De Rietstek in Kommerzijl en de slotdag is het vertrekpunt bij de het dorpshuis in Ezinge.

Inschrijven kan op de eerste dag vanaf een kwartier voor de start. Dit is vanaf 17:45 uur. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd worden er inschrijfformulieren uitgedeeld op de scholen.

Meer informatie: www.avondvierdaagse-middaghumsterland.nl