Kinderen uit AZC dankzij spinningmarathon naar Nienoord

LEEK - Een bijzonder initiatief van Noury Rachid (21) uit Norg. Hij houdt in Bewegingscentrum Norg een Spinning Marathon voor het goede doel: een onvergetelijke dag voor de 75 kinderen die in het AZC Assen verblijven, in Museum en Familiepark Nienoord.

Iedereen kan meedoen en Rachid houdt de tarieven laag: 5 euro voor een heel uur, 7,50 euro voor 2 uur en 9,- euro voor 3 uur.

Noury Rachid komt zelf uit Aleppoen in 2015 kwam hij met zijn familie in Norg wonen. Als lid van het nationale basketbalteam van Syrië werd Noury meteen opgenomen in de jeugdselectie van landskampioen DONAR. Ondertussen begon hij een opleiding in Groningen. Nu loopt hij stage bij het Bewegingscentrum. Zijn familieleden zijn actief bij allerlei andere organisaties.

Een gezellige ontvangst op Nienoord was in 2016 een van de eerste zonnige dagen, voor Noury, zijn familie en tientallen andere statushouders in deze omgeving. Er volgden meer bijzondere ontvangsten, zoals een kerstdiner voor statushouders en een optreden van de wereldberoemde danser Ahmad Joudeh.

,,En nu komt Noury hier terug met jonge kinderen uit het Aziel Zoekers Centrum Assen. Museum en Familiepark Nienoord zijn ervan onder de indruk, dat een van hun gasten dit nu zelf organiseert”, aldus directeur van Nienoord Geert Pruiksma.

,,Uiteraard bieden wij de ontvangst gratis aan. De opbrengst van de goede doelenactie op 25 mei gaat dan ook geheel naar mooie cadeaus voor de kinderen, als herinnering aan deze bijzondere dag.”

Voor meer informatie over de Spinning Marathon: info@bcnorg.nl, 0592 612078.