Senioren Oldehove op reis

OLDEHOVE - De nieuwe generatie ouderen is actiever dan ooit. Zij zitten niet achter de spreekwoordelijke geraniums maar maken graag uitstapjes.

Zo ook de senioren rondom Oldehove. Voor maar liefst de zestigste keer werd een bustocht georganiseerd voor 65-plussers in Oldehove, Niehove, Saaksum, Lauwerzijl en Kommerzijl.

Met een volle bus vertrokken de deelnemers onlangs naar de orchideeënhoeve in Luttelgeest. Na de koffie werd gewandeld over avontuurlijke junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen. Vele soorten bijzondere bloemen en planten, tropische vogels, roodstaartmeervallen en prachtige kooikarpers werden ontdekt. Duizenden kleurrijke vlinders fladderen in de vlindertuin en ontelbare ‘zwevende’ bloemen vielen te bewonderen. Dit jaar is het Makirijk geopend. Dit nieuwe buitengebied is maar liefst 2.400 m² groot en biedt een prachtig onderkomen aan allerlei dieren.

Na het diner kon er worden ‘uitgebuikt’ in een rondvaartboot. Deze voer door de smalle grachten en onder de typische hoge boogbruggetjes van Giethoorn. In vergelijking met de toeristische zomerperiode was het er, op enkele Chinese toeristen na, erg rustig. Het was er groen met mooie bloeiende rododendrons.

Na een kopje koffie met Gieterse brok werd weer koers gezet naar zalencentrum Balk voor de gebruikelijke ‘afzetter’. Ook na 60 jaar blijkt er animo te zijn voor een geheel verzorgd uitstapje voor mobiele en iets minder mobiele mensen, waarbij het sociale aspect centraal staat.