Drie teams KV Sparta kampioen

ZEVENHUIZEN - Afgelopen zaterdag op het zonovergoten sportpark in Zevenhuizen was er weer een vol korfbalprogramma. Deze dag konden drie teams kampioen worden.

Sparta D1 moest het opnemen tegen Wordt Kwiek D2. Deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 15-2, waardoor Sparta dus hun eerste kampioenen kon feliciteren met een roos.

Vervolgens om 12:00 uur nam Sparta E2 het op tegen AVO E2. Onder warme omstandigheden wisten de Sparta pupillen de Assenaren te verslaan met 8-4 en hiermee het verdiende kampioenschap binnen te slepen.

Als laatste mocht Sparta 3 het opnemen tegen directe concurrent Flamingo’s 4. Alleen bij winst was Sparta 3 zeker van het kampioenschap. Een speciaal kampioenschap, want dat zou beteken dat de senioren voor de 4e keer op rij kampioen zouden worden. Na een spannende eerste helft wist Sparta 3 in de 2e helft de voorsprong uit te breiden en kwam in het laatste deel niet meer in gevaar. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 15-11 en hiermee werd het 3e kampioenschap van de dag een feit.