Sportieve ontmoeting buurtdorpen

OLDEHOVE - Al decennia lang wordt er bij de volleybalverenigingen Dio Ezinge en Voklubol uit Oldehove gevolleybald. Beide verenigingen kennen een rijke historie en hebben daarmee hun bestaansrecht bewezen.

Voor het eerst in al die jaren wisten de verenigingen elkaar afgelopen dinsdag en woensdag te vinden in een eerste gezamenlijk volleybal evenement. De jeugd van beide verenigingen had daarbij de primeur. In totaal 13 meiden en jongens van 12 tot 15 jaar deden daarbij de aftrap en kregen dinsdag in sporthal De Kooi een afwisselende training voorgeschoteld van de gedreven jeugdtrainster Daphne Pluis van Dio Ezinge en de gelouterde jeugdtrainster Rianne Hammenga van Voklubol.

De training werd uiteraard afgesloten met een wedstrijd, waarin de jeugd van beide dorpen met veel inzet streden voor de overwinning. De prijs was voor beide teams hetzelfde, namelijk een fraai herinneringsvaantje, een collectors item dus!

Een dag later vertrokken namelijk de zogenaamde mini’s (tot 12 jaar) van Ezinge naar Oldehove om zich daar met hun Oldehoofse leeftijdsgenoten te storten in een zelfde ontmoeting als hun oudere clubgenoten een dag eerder. Nu was de training in handen van de enthousiaste trainster van de mini’s van Oldehove, Leonie Spriensma en de eerder genoemde trainster van de hele jeugdafdeling van Ezinge, Daphne Pluis. Na de gevarieerde training volgde nog een wedstrijd.

Mogelijk kunnen de verenigingen in de toekomst elkaar vaker sportief ontmoeten en meer gebruik maken van elkaar!