Nepalse zilversmid in wereldwinkel Zuidhorn

ZUIDHORN - Zilversmid Dambar Biswokarma uit Nepal komt op bezoek in de Wereldwinkel ‘Fair van Ver’ Zuidhorn.

Op zaterdag 9 juni zal hij in de winkel demonstreren hoe hij met zijn kennis en vaardigheden zilveren sieraden maakt zoals ringen, kettingen, armbanden en oorbellen. Zijn sieraden zullen ter plekke te koop zijn.

Dambar werkt als zilversmid in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Hij is met steun uit Nederland opgeleid tot zilversmid en beheert al jaren met succes een eigen werkplaats, met door hemzelf opgeleide werknemers. Zijn bedrijf ondersteunt een schoolproject in het dorp waar hij vandaan komt en waar de aardbeving van 2015 veel schade heeft aangericht.

Dambar heeft een hechte band met Nederland en komt regelmatig over. Door de economische crisis en de aardbeving van 2015 komen minder toeristen dan voorheen naar Nepal waardoor de vraag is verminderd. De opdrachten zijn teruggelopen en de verkopen gedaald zodat hij niet genoeg werk meer heeft voor al zijn werknemers. De handel met Nederland is daarom belangrijk.

Het is dus in veel opzichten een goed moment om een kijkje te nemen in de Wereldwinkel om voor een goede vriend, een familielid of voor voor jezelf een met de hand gemaakt zilveren sieraad van Dambar te kopen. En natuurlijk zijn er ook tal van andere leuke cadeaus te koop.

Zie ook: www.dambar-silver.com