Komt er weer een Feesttent in Zevenhuizen?

ZEVENHUIZEN - Stichting ZEG is achter de schermen hard aan het werk om tijdens de feestweek in Zevenhuizen weer een Feesttent te krijgen. Vorig jaar deed de stichting dat voor het eerst en met succes. Zo’n 2000 mensen kwamen ontmoeten, genieten van diverse artiesten en vooral feestvieren.

“Sinds Uitgaanscentrum Pruim niet meer open is, is ook de uitstraling van de feestweek naar de omliggende dorpen en verdere omgeving tanende. De feestweek werd steeds meer een trekker voor de lokale bevolking, maar het bleek moeilijk om de lokale horeca, sportverenigingen en andere organiserende partijen te bundelen om samen een grote Feesttent te plaatsen in het dorp”, leggen Harm Otto Tjoelker en Gerlinda Spandaw van ZEG uit.

En dat vond de stichting – die al jaren het Chillin’Fields Festival organiseert – jammer en daarom hebben ze de schouders eronder gezet. De Feesttent trok vorig jaar ontzettend veel publiek en alles verliep volgens plan. Op één verkeersincident na dan. Een bezoeker werd aangereden. En daardoor hebben zowel de gemeente als de politie aangegeven de verkeersveiligheid extra goed onder de loep te willen nemen. “En daar zijn we met elkaar flink mee bezig. Er is een nieuwe locatie op het oog en we verwachten binnen twee tot drie weken definitief groen licht te hebben vanuit de gemeente. Maar we hebben natuurlijk niet stil gezeten. Eén van de acts die we hebben vastgelegd is Mooi Wark. In het weekend van 17-19 augustus staan ze – als de vergunning goedgekeurd wordt- in de Feesttent”, vertelt Gerlinda trots.

En dat is niet het enige. Ook is de stichting een samenwerking aangegaan met NDC Mediagroep, uitgever van onder andere Het Westerkwartier. “Samen zetten we een mooi campagne op poten om Zevenhuizen het feest te geven dat ze verdient!”

Op de vraag wat er nou zo belangrijk is aan de feesttent, zijn Harm en Gerlinda duidelijk. “Het ontmoeten van elkaar. Het is een grote reünie en brengt saamhorigheid met zich mee. En dat loopt ook wat parallel aan het hele MFC-verhaal (de bouw van het Multi Functioneel Centrum in het Zevenhuizen), samen iets moois voor het dorp neerzetten.”

De Feesttent is – als alles goed verloopt – tijdens de Feestweek open op 17 en 18 ,en 19 augustus. Samen met vrijwilligers en de mensen uit onze stichting gaan we knallen om er een groot succes van te maken. Hoewel alle feestvreugde wel een rauw randje kent. Eén van de initiators van vorig jaar Johan Spandaw werd getroffen door een herseninfarct. Hier heeft hij een flinke klap van gehad en is nu nog volop aan het revalideren. Hij weet dat we weer flink bezig zijn met een nieuwe editie, maar we missen hem gigantisch in dit proces. Zowel persoonlijk als organisatorisch is het een kei van een kerel”, besluit Tjoelker.

Houd de website www.ikzegfeest.nl in de gaten voor meer nieuws omtrent het programma van feestweek Zevenhuizen 2018.

Door Jessica Koning.