Koren doen het samen in Grootegast

GROOTEGAST - Op zaterdag 9 juni geven het Martini Jongenskoor Sneek en Vocaal ensemble Voce Umana samen een concert in De Morgenster in Grootegast.

Op het programma staan werken uit de Engelse koorliteratuur vanaf de middeleeuwen tot heden.

Het Martini Jongenskoor Sneek (MJKS) werd in 1995 opgericht op initiatief van Bouwe Dijkstra, koordirigent, en Dirk S. Donker, organist van de Martinikerk in Sneek. Het doel was om een jongenskoor in de Engelse traditie op Friese bodem samen te stellen. Een Engels jongenskoor kenmerkt zich in de eerste plaats door de zogenaamde trebles, jongens die sopraanpartijen zingen. De trebles worden aangevuld met mannelijke alten (countertenors), tenoren en bassen. De mannengroep van het MJKS draagt de toepasselijke naam Martini Majeur.

Het vocaal ensemble Voce Umana is opgericht in 2007 en bestaat uit 17 enthousiaste amateurzangers en een gedreven dirigent in de persoon van Arian van der Mark.

Het plezier in zingen staat voorop, maar er wordt veel waarde gehecht aan het in stand houden van een kwalitatief goed koor. De naam Voce Umana is een verbinding tussen de twee muzikale werelden van de dirigent. Enerzijds is het de menselijke stem en anderzijds is het ook een Italiaans orgelregister.

Tijdens dit concert zal ook het fraaie John Smith orgel uit 1830 te horen zijn. Zowel in de begeleiding van een aantal muziekstukken alswel door een aantal orgelsoli.

Het concert begint om 19.30 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de kassa en http://www.mjks.nlkunt u kaarten reserveren.