Train mee voor die ene unieke loop in Zuidhorn

ZUIDHORN - De Loopgroep Zuidhorn houdt een loopclinic voor mensen boven de 18 jaar.

De clinics zijn bestemd voor mensen die willen beginnen met hardlopen of voor degene die even was gestopt met hardlopen of voor degene die aan een unieke loop wil deelnemen.

De HUMMEL ZuidhoRun wordt dit jaar namelijk zo’n bijzondere editie. Het maakt onderdeel uit van de Westerkwartier Marathon die staat gepland voor 6 oktober 2018. Deze (estafette) marathon wordt georganiseerd in het kader van de gemeentelijke herindeling. De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn worden zo op een sportieve manier met elkaar verbonden.

Onder de noemer HUMMEL ZuidhoRun goes Westerkwartier Marathon kunnen er twee afstanden worden gelopen: 5 km of 11 km. De route gaat van Zuidhorn naar Niekerk (5km) en van Zuidhorn naar Grootegast (11km). Deelnemers worden weer met de bus naar Zuidhorn terug gebracht.

De loopclinic richt zich op het uitlopen van de 5 km loop tijdens deze marathon op 6 oktober. Tijdens de 9 trainingsavonden van de clinic bouw je je conditie op onder begeleiding van ervaren trainers. Er wordt aandacht besteed aan de techniek van het lopen (loopscholing) en er is een warming up en cooling down zodat je verantwoord en ontspannen een aantal kilometers kunt hardlopen.

De eerste training is op 27 juni om 19.30 uur bij de sporthal Quicksilver S in Zuidhorn en daarna volgen nog 8 trainingen op de woensdagavonden met uitzondering van de schoolvakantieperiode.

Aanmelden kan tot 20 juni via het inschrijfformulier op de site. Voor meer informatie kunt u mailen naar clinic@loopgroep-zuidhorn.nl