Juliana Oldehove haalt tweede prijs op Schier

OLDEHOVE/ SCHIERMONNIKOOG - Tijdens het 61e zang-en muziekfestival op Schiermonnikoog heeft de Christelijke Muziekvereniging Juliana Oldehove een uitstekende prestatie geleverd.

Uitkomend in de 5e divisie had dirigente Aline Werkman gekozen voor het stuk ‘Dogon’ van Kevin Houben. Dit is een werk voor de 4e divisie. Maanden van intensieve voorbereiding zijn er aan het optreden voorafgegaan om met het orkest dat veel jeugdleden kent, goed voor de dag te komen.

De vele repetities bleken niet voor niets te zijn geweest, de jury was lovend over de muzikale lijnen en de sfeer van de uitvoering. Het optreden werd beloond met maar liefst 88,5 punten, goed voor de 2e prijs met slechts 1,5 punt achter de winnaar uit Grootegast.

Na de concoursdeelname in de kerk mocht Juliana ook nog een buitenoptreden verzorgen bij de muziekkoepel. Er werden enkele populaire stukken gespeeld die de vele muziekliefhebbers en toeristen op de omliggende terrasjes goed konden waarderen. De vereniging kijkt terug op een zeer geslaagd weekend waarbij de prijzenkast weer een bokaal rijker is geworden.