Opende trapt graag een balletje

OPENDE - Het voetballen in Opende zit in de lift, zo signaleert V.V. Opende. „Nadat we de afgelopen jaren al konden zien dat het jeugdvoetbal een enorme groei doormaakt, wat onder andere heeft geleid tot het vormen van twee JO13 en twee JO15 teams zit de wind ook door de rest van de vereniging goed in de zeilen”, aldus het bestuur.

Bij de kabouters is er nog net geen sprake van een wachtlijst/ledenstop en het bekersucces van JO15-1 is tot ver in het noorden doorgedrongen.

Ook het meiden en damesvoetbal maakt een gezonde groei door. Voor volgend jaar zijn de eerste nieuwe aanwinsten vastgelegd, waarbij opvalt dat ook het talent wat ooit de Peender velden verliet weer huiswaarts keert. De groei leidt er volgend jaar toe dat er een tweede damesteam wordt opgericht.

Ook bij de heren valt het op dat het talent, wat eerder koos voor gerenommeerde jeugdopleidingen bij grotere buur(t)verenigingen, huiswaarts keert. Bij Opende 1 leidt dit in ieder geval tot 2 nieuwe aanwinsten voor de selectie van Marcel Hiemstra en Benno Oosterbaan.

Ook de 35+ ziet een groei doormaken. Volgend seizoen wordt hier wellicht een tweede team aan toegevoegd. De 45+ heeft ook een stabiele groep en onder andere door het fenomeen van vrijdagavond-voetbal kunnen we melden dat vanaf volgend seizoen ook lichtmasten geplaatst gaan worden om het hoofdveld.

Een vrijblijvende (jeugd)training volgen behoort tot de mogelijkheden. Voor de jeugd tot en met 11 jaar kan er op 11 en 18 juni tussen 18-19 uur worden deelgenomen aan inlooptrainingen.

Voor de dames zijn er op 13, 20 en 27 juni nog (inloop)trainingen gepland, waarbij je vanaf 19:30 uur de velden kunt betreden.