Lazy Sunday bij Nienoord

LEEK - Als ‘Have a little faith in me’ over het grasveld schalt druppelen de gasten voorzichtig over de fraaie brug bij de Borg Nienoord naar binnen.

Top Coverband ‘Switch’ is begonnen aan haar eerste blok van drie optredens. De zon schijnt op deze ‘Sunday in the park.’ ‘Lazy’ is het vooral voor de ouders op de kleedjes, terwijl hun kroost voor het podium tikkertje speelt.

„ Pinnen kan hier niet, ik wil keiharde cash zien”, zegt de gebaarde jongeman achter het kraampje met pulled chicken. Het gerecht is volgens hem het lekkerst op een broodje dat geroosterd is boven hete kolen. „Ik weet zeker dat iedereen hier voor een tweede ronde komt”, lacht hij.

„Mag ik hier gaan zitten?” vraagt de echtgenote van de burgervader die met haar kleinkinderen een leeg kleedje heeft gespot. Uiteraard is dat geen enkel probleem maar als zij haar man in het vizier heeft haast ze zich snel naar hem.

Tussen de geur van bier in combinatie met hamburgerlucht en een vleugje sigarettenrook is het nog niet zo gemakkelijk om een simpele kop koffie te krijgen. “Vanavond om 20:00 uur weer”, grapt een grijsaard bij het drankstandje. Binnen in de Borg is er gelukkig koffie in overvloed.

Bij het nummer ‘Fireball’ mag iedereen van de zanger natuurlijk ‘Aierbaal’ zingen. Zo doen we dat in Groningen. Helaas is dit gerecht nu niet verkrijgbaar bij de kraampjes op het plein. Wellicht de volgende keer. ‘Sunday in the park’ is er deze zomer nog op 17 juni, 8 en 22 juli.