Rolstoelvriendelijke natuurwandeling van het IVN

TOLBERT - Een eerder op 31 mei geplande excursie door de Sintmaheerdt gaat op 21 juni in de herkansing. Wegens onweer werd het destijds afgelast.

De nieuwe woonwijk in wording met een combinatie van zorgappartementen en reguliere woningen, is volop in ontwikkeling. Ondanks sloop zijn een aantal pareltjes op het gebied van bijzondere flora goed bewaard gebleven.

Op 21 juni staan naar verwachting de orchideeën nog volop in bloei, de ratelaar komt al in het zaad. Tormentil, kale jonker, beemdooievaarsbek, beemdkroon, knoopkruid en veel andere planten tonen zich nu op hun mooist. Op een mooie zomeravond is de kans groot dat we ook vlinders, libellen, kikkers en ander klein grut zien.

„Uitdrukkelijk gaan we tijdens deze wandeling ook de verbinding leggen tussen planten en insecten. Hoe afhankelijk zijn ze van elkaar, wat zegt een plant over de al dan niet aanwezigheid van bepaalde insecten en andersom. Wat betekent dit voor beheer en habitat? En, wat kunnen wijzelf doen, zelfs in ons eigen kleine tuintje. Dus, veel interactie”, aldus de organisatie.

De route volgt (merendeels) goed gebaande paden zodat ook mensen die minder goed ter been zijn, of mensen die gebruik maken van rolstoel of rollator zonder beletsel mee kunnen met deze wandeling.

Opgave is niet nodig. Honden zijn, ook aangelijnd, helaas niet welkom.

Vertrekt is om 19.00 uur vanaf het centrale plein De Brink in Tolbert. Aan niet IVN-leden vragen we een bijdrage van € 2,50.