Een avondje over Middag in Garnwerd

GARNWERD - De gemeente Winsum en de herindelingsgemeente Westerkwartier houden 28 juni een feestelijke informatiemarkt voor de inwoners van het gebied Middag.

Dit gebied omvat de dorpen Ezinge, Feerwerd, Garnwerd, Aduarderzijl en Oostum en hoort per 1 januari 2019 samen met Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn bij de nieuwe gemeente Westerkwartier.

Van 19.00 tot 22.00 uur kunnen belangstellen in de Doorrit bij café Hammingh in Garnwerd terecht. De burgemeesters Rinus Michels van Winsum en Henk Kosmeijer van Marum geven een toelichting op de komende herindeling. Daarna is er een informatiemarkt.

Inwoners kunnn onder het genot van een hapje en drankje in gesprek met ambtenaren van de gemeenten. Er is informatie over de onderwerpen Wonen & Woonomgeving, Dienstverlening & Privacy, Evenementen & Vergunningen, Recreatie, Sport & Cultuur en Welzijn & Onderwijs. Hiernaast willen de gemeenten graag ook van de inwoners weten welke vragen er bij inwoners leven en waar extra aandacht aan moet worden geschonken.

De gemeente Winsum gaat per 1 januari 2019 op in de nieuwe gemeente Het Hogeland. Met uitzondering van het gebied Middag. Dit gebied gaat vanaf 1 januari 2019 over naar de nieuwe gemeente Westerkwartier. Inwoners van Middag hebben tijdens een volksraadpleging hier zelf de voorkeur voor uitgesproken.