Kinderdichter op visite bij burgemeester Van der Tuuk

GROOTEGAST - Jarinka Westerhof, Kinderdichter van Grootegast overhandigt woensdag 20 juni een poster met haar winnende gedicht aan burgemeester Van der Tuuk.

Deze poster komt in het gemeentehuis te hangen. Jarinka wist met haar gedicht de titel Kinderdichter van Grootegast te bemachtigen.

De finale van de Kinderdichterverkiezing was op 17 mei in het BaronTheater in Opende. Voor dit project zijn er op zes basisscholen in de gemeente Grootegast dichtworkshops gegeven door professionele dichters. Er kwamen ruim 120 gedichten binnen van kinderen die graag een jaar Kinderdichter van Grootegast zouden zijn. Uit de 10 finalisten werd Jarinka gekozen.

De jury was onder de indruk van Jarinka’s voordracht en gedichten. Ze weet goed te omschrijven wat er in haar hoofd afspeelt. De poster met het winnende gedicht is ontworpen door Nienke Siegers.

De kinderdichter is een jonge dichter tussen de tien en twaalf jaar die in zijn/haar gemeente de poëzie representeert die voor en door kinderen wordt gemaakt. De kinderdichter wordt voor een jaar benoemd en wordt gedurende die tijd begeleid door het Poëziepaleis. Tijdens de aanstelling als kinderdichter schrijft hij/zij iedere drie maanden minimaal één gedicht en doet diverse optredens.