Leerlingen Westerkwartier genieten van cultuur

WESTERKWARTIER - De afgelopen maanden hebben ruim 5000 leerlingen van basisscholen in de gemeente Leek, Marum, Grootegast en Zuidhorn podiumvoorstellingen bezocht.

Er was voor iedere leeftijdsgroep een passende voorstelling. De groepen 1 en 2 keken naar ‘Gekke buren’ van Daniëlle van Dijk, de groepen 3 en 4 naar ‘Papierazzi’ gespeeld door Valentijn, de groepen 5 en 6 naar ‘Man met het stenen hart’ van Stichting Garage TDI en de groepen 7 en 8 naar ‘Baron van Munchhausen’ door Stichting Vertellus met als verteller Erik van Dort.

De leerkrachten bereidden hun leerlingen voor op de voorstellingen door middel van een lesbrief. De voorstellingen zijn georganiseerd door de werkgroep podiumvoorstellingen van Cultuur Educatie Westerkwartier. Zij vinden het belangrijk dat alle kinderen van basisscholen in aanraking komen met o.a. voorstellingen.

Door het grootschalig organiseren van deze voorstellingen worden grote, maar ook kleine, scholen in staat gesteld hun leerlingen van een prachtige voorstelling te laten genieten!