Gemoedelijke BBQ gaat over in fanatieke strijd

TOLBERT - Wie zaterdagavond over de Mensumaweg in Tolbert reed, kon duidelijk zien dat er een feest gaande was op de boerderij van de familie Groeneveld.

De reden was het 35-jarig bestaan van de buurtvereniging de Noorderkring. De vereniging, met bewoners van ‘t Kret, De Jammer, Mensumaweg een deel Dijkweg en een deel Noorderweg, bestaat uit ongeveer 80 personen.

De opkomst was bijna 70 personen en naast de jaarlijkse BBQ stond er ook een patatkraam voor de feestgangers. Deze verrassing viel goed in de smaak. Er was een spelparcours uitgezet met een aantal leuke boerenspellen zoals nepkipvangen, kruiwagenrace en hooivorkdarten.

Hoewel de traditionele BBQ bekend staat om z’n gemoedelijke sfeer en gezelligheid, spatte het fanatisme ervan af om de felbegeerde eeuwige roem te winnen. Voor de kinderen was een groot springkussen in de vorm van een koe neergezet.

Door inzet en betrokkenheid van alle leden werd het een geslaagd feest. Het feest werd mede mogelijk gemaakt door een gift van de gemeente Leek en de NAM.