De verbouwing van dorpshuis Eisseshof is klaar

NIEHOVE - De grote verbouwing van dorpshuis Eisseshof in Niehove zit er op. En dat wordt komende zaterdag gevierd met een feestelijk opening.

Van 15:00 – 17:30 uur wordt er een leuk programma afgwerkt om de gasten het vernieuwde dorpshuis te laten bekijken. Hetdorpshuis is beter toegankelijk, ook voor mindervaliden, de flexibiliteit en gebruiksmogelijkheden van het gebouw zijn vergroot en de energieprestatie van het gebouw is verbeterd. Daarmee is deze belangrijke voorziening voor bewoners en bezoekers van Niehove weer toekomstbestendig.

De unieke sfeer van het markante eeuwenoude pand is bewaard gebleven. In totaal heeft de verbouwing ruim twee ton gekost. Timmerbedijf Henk Cruiming uit Niehove heeft de werkzaamheden uitgevoerd samen met meer dan duizend uren inzet van vrijwilligers uit het dorp.

Programma

De ontvangst is om 15.00 uur waarna een koor een kort optreden verzorgd. Na een aantal speeches van onder andere wethouder Fred Stol zingt het koor nogmaals. Er wordt getoast en men kan vervolgens de boel verkennen.