Autobedrijf Wierenga naar groter pand

LEEK - Autobedrijf Wierenga in Leek is uit zijn jasje gegroeid. Het bedrijf gaat daarom eind dit jaar verhuizen.

Ver is het niet. Eigenaars Anton en Fokko Wierenga hebben het bedrijfspand van de buurman, Betech aan het Industriepark 31 overgenomen.

Anton Wierenga begon in 1994 voor zichzelf. Omdat zijn toenmalige baas hem geen dag per week wilde missen maar Anton graag autoreparaties-en handel voor zichzelf wilde doen, besloot hij de stap te wagen en zijn eigen bedrijf op te richten. Een goede zet zo zou al snel blijken. „Ik woonde nog bij mijn ouders op de boerderij en in de schuur begon ik met Autobedrijf Wierenga”, begint de inmiddels 47-jarige Anton.

Na een paar mooie jaren kwam er abrupt een einde aan deze bijzondere periode doordat zijn vader ziek werd. In 1998 verhuisde Anton -wiens vader inmiddels was overleden – naar het Industriepark in Leek. Zijn broertje Fokko die veertien jaar jonger is dan Anton, bleef net als op de boerderij ook veel in de nieuwe werkplaats komen. „Dat kleine blonde ventje vond het prachtig in de werkplaats. Hij leerde snel en had echt interesse in het vak. Uiteindelijk stapte hij drie jaar geleden het bedrijf in.”

De twee broers beschikken over een werkplaats met vier bruggen. Naast reparaties, APK’s en onderhoud van auto’s kan men terecht voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s. „En iets wat we veel doen is zoekopdrachten vervullen die klanten bij ons neerleggen. Men geef aan wat de wensen, eisen en het budget zijn en wij zoeken daar dan de perfecte auto bij.”

De werkwijze van de broers en hun twee medewerkers kenmerkt zich door eerlijkheid en veel service. Leenauto’s – of fietsen en de haal- en brengservice zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Ook denkt het team van Wierenga mee met de klant. „Hier lossen we problemen nog echt op. We willen de klant helpen op een manier die voor hen voordelig is”, legt Fokko uit. „Of staat een klant ergens stil met pech halen we hem gewoon op zonder dat men gelijk de portemonnee hoeft te trekken. Dat is hoe we zijn en wat we ook willen uitstralen”, vult Anton zijn broertje aan.

Met gezond boerenverstand zoals Antons vrouw het benoemd, heeft hij zijn autobedrijf stevig neer weten te zetten. Crisistijden heeft het bedrijf niet gekend en met regelmatige bijscholing zijn de monteurs thuis in de nieuwste technologieën waardoor de klant voor iedere denkbare reparatie bij het bedrijf terecht kan. Inmiddels is de verbouwing van het naastgelegen pand in volle gang. De laatste jaren kreeg Wierenga het zo druk dat het terrein overvol raakte en de buurman dit ook signaleerde. Hij gaf aan met zijn bedrijf te verhuizen en deed de broers een aanbod. „Straks is de oppervlakte dat nu onze werkplaats is, zo groot als het nieuwe kantoor”, lachen de broers.

Anton en Fokko hebben straks de beschikking over zeven hefbruggen en willen zich ook meer gaan toespitsen op bandenservice en het uitlijnen. „Daar hebben we er eindelijk plek voor”, verzucht Anton. „We hebben er ontzettend veel zin in. Hectisch wordt het want we doen zoveel mogelijk zelf. Het is even de schouders eronder want dat we daar gaan knallen, dat staat vast”, besluiten de broers optimistisch. En gezien de groei zijn de broers nog op zoek naar een eerste monteur. Voor meer info zie www.autobedrijfwierenga.nl