Vijfde Turngala Leek vol kampioenen in aantocht

LEEK - Deze vijfde 5e edititie duurt ruim twee uur. Een show bestaande uit turnen, dans en acrobatie.

Ook dit jaar is de top van de Nederlandse turnwereld aanwezig met onder andere Olympisch Kampioene Sanne Wevers en haar turnende tweelingzus Lieke Wevers alsmede 'lord of the rings' Yuri van Gelder.

Ook andere topturners zoals Casimir Schmidt, Frank Rijken, Eythora Thorsdottir en huidig Nederlands Kampioene Tisha Volleman zullen acte de presence geven. Het gala vindt aansluitend op de Wereldkampioenschappen plaats, een week eerder in Japan.

Dit komende WK wordt een belangrijke graatmeter doordat elk land zich volgend jaar tijdens het WK alweer kan plaatsen voor de komende Olympische Spelen en landen. Daarnaast doorloopt Yuri van Gelder vanaf dit jaar een apart worldcup traject om zich op deze wijze ook te kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen.

Naast het turnen is er nog veel meer te zien zijn op het gebied van show, dans, acrobatiek. Dit alles onder leiding van verslaggever Hans van Zetten.

Vanderlei showproductions wil iedereen versteld doen staan met acts waarin acrobatiek afgewisseld wordt met luchtacrobatiek, ook zijn er diverse soorten dans te vinden op het gala van onder andere Lacrimosa. Daarnaast zal naast het turnen aandacht zijn voor andere gymnastische disciplines zoals rytimische gymnastiek.

Voorafgaand aan de shows is er een groot beweegplein waar bezoekers zelf diverse gymnastische disciplines kunnen uitproberen en zich al ruim twee uur voor aanvang van de show naar hartelust kunnen uitleven.

De kaartverkoop is gestart via http://www.vanplan.nl of www.turn-gala.nl. De eerste weken kan gebruik worden gemaakt van een early bird actie tot 20 juli.

Online kunnen de kaarten worden gekocht voor de show van 14.00 uur en voor de show van 19.30 uur.