Laatste weken van’t Jonkertje zijn aangebroken

JONKERSVAART - Op OBS ’t Jonkertje zijn de laatste schoolweken aangebroken. Per 1 augustus is de sluiting van deze kleine, maar fijne school een feit.

Het team heeft, samen met de ouders, voor alle leerlingen een passend plekje op een andere school gevonden, voor negen leerlingen is dat overingens de overgang naar het voortgezet onderwijs.

„Veel ‘laatste keren’ hebben we inmiddels achter de rug: dierendag, kinderboeken week, schoolkampioenschap voorlezen, lampionnenlopen, sinterklaasfeest, kerstfeest, schaatslessen in Kardinge, toneelvoorstellingen, erfgoedactiviteiten in de omgeving, verkeersexamen, zwerfvuilactie, eindtoets maken, project over oorlog en vrede, driedaagse schoolreis naar Schiermonnikoog, concert NNO in Drachten….

De laatste weken zal er nog hard gewerkt worden, maar niet alleen aan de normale vakken. We gaan ons ook voorbereiden op het mooie afscheidsfeest dat we gaan vieren. Er komt woensdag 18 juli een prachtige circustent op het veldje achter de school van Circus Salto.

Hier wordt van 18.00 tot 19.00 uur een mooie voorstelling gepresenteerd. Ouders, dorpsgenoten, ex-leerlingen, oud-leerkrachten en iedereen die zich betrokken voelt bij ’t Jonkertje kunnen komen kijken.”

Aansluitend aan de voorstelling volgen er nog een paar bijzondere optredens, waaronder de onthulling van het blijvende cadeau van de school aan het dorp.

Na het eerste deel van de avond volgt er een gezamenlijke barbecue, deze wordt aangeboden door de Oudervereniging en dorpsbelangen EMM. Iedereen krijgt een bonnenboekje waarmee eten en drinken gehaald kan worden. Ter plaatse is het mogelijk om meer bonnetjes aan te schaffen.

„We hopen dat het een mooie afsluiting van een lange en goede samenwerking tussen de school en het dorp gaat worden”, aldus de Commissie Afscheid.