Kandidaat raadsleden op bezoek in Leek

LEEK - De eerste negen kandidaten van de PvdA kieslijst hebben afgelopen dinsdag kennismakingsbezoeken afgelegd in de gemeente Leek.

Eerder bezochten ze de gemeentes Marum en Zuidhorn, Grootegast volgt op 14 juli.

Lijsttrekker Rianne Vos: „We zien dit als een kennismaking, zowel voor ons als kandidaat raadsleden, maar ook breder. We willen graag het gebied beter leren kennen waar de nieuwe gemeenteraad straks over gaat, het Westerkwartier.”

Tijdens de kennismakingsavond is een bezoek gebracht aan RSG de Borgen in Leek, dorpsbelangen Oldebert en de CazemierBoerderij in Tolbert en tot slot de Gaveborg in Oostwold. “We hebben gesproken over thema’s als een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen, onderwijs en de ontwikkelingen in het voortgezet onderwijs in de regio, voorzieningen in dorpen en de rol van de gemeente en de kracht vanuit de dorpen. Daarnaast zijn actuele ontwikkelingen met betrekking tot het centrum in Tolbert en de beoogde campus van RSG de Borgen aan de orde geweest. In korte tijd hebben we vele onderwerpen kunnen bespreken, zeer informatief!”