Martin Mans speelt uw verzoekjes in Zuidhorn

ZUIDHORN - De bekende organist Martin Mans geeft woensdag 18 juli een concert in De Rank in Zuidhorn. Martin Mans speelt uw verzoek! … is het thema.

De concertbezoeker wordt bij de inhoud betrokken en kan een verzoek indienen waaruit Martin een keuze maakt. Het programma na de pauze is aan de verzoeken gewijd.

Voor de pauze speelt hij een improvisatie over het thema ‘Trouw’ en heeft hij een Meditatief Moment. Er staan overigens ook klassieke werken op het programma zoals: Air van Bach en de Toccata Suite gotique van Boëllmann waarbij hij het orgel zo gedetailleerd mogelijk horen.

Martin vierde onlangs zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist en heeft daarvoor een cd uitgebracht die hij heeft opgenomen in Parijs: ‘Concert d’Orgue à Paris’. Deze cd staat centraal tijdens de orgelconcerten in de zomer.

Martin is een gepassioneerd musicus die van ieder concert een waar hoogtepunt weet te maken. Hij heeft zijn muziek in vele uithoeken van de wereld gebracht en daarmee vele volgers verzameld. Het orgel is van oudsher een geliefd instrument dat in deze tijd weer volop in de aandacht staat. De mogelijkheden zijn legio. ‘Je hebt een heel orkest tot je beschikking’ zijn woorden die de organist vaak gebruikt.

De aanvang is 20:00 uur en reserveren kan via www.martinmans.nl of 06-25391903 Er is ook kaartverkoop aan de kerk of bij Dhr. J. Spakman, Westergast 6a, Zuidhorn.