NOM-woningen in Oostindie in Leek

LEEK - Woningcorporatie Wold & Waard heeft de sleutels van 1 van de 11 nieuwe huurwoningen in de wijk Oostindie in Leek overhandigd aan de nieuwe bewoners. Deze woningen aan de Bostulp zijn Nul-Op-de-Meter (NOM). Woningen, waarbij het streven is dat ze net zoveel energie opwekken als ze verbruiken.

De woningen zijn gebouwd door Plegt-Vos Noord en ontworpen door KAW architecten. Het zijn woningen met 2 slaapkamers en de badkamer op de verdieping. Wold & Waard heeft naast deze woningen nog 12 NOM-woningen in aanbouw in Oostindie. Ook in 2019 bouwt Wold & Waard er nog eens 12 NOM-woningen.

Familie Melessen is één van de eerste huurders Zij ontvingen op 27 juni de sleutel. Ze wonen nu nog in Tolbert. „We kijken er naar uit om hier te gaan wonen, het is een hele mooie woning. Dat het een Nul-Op-de-Meter-woning is, is alleen maar goed. Maar ook wel spannend omdat het voor ons nog onbekend is”, vertellen ze. „Maar het is fijn dat alles nu elektrisch is.”

Bijna alle nieuwbouwwoningen die Wold & Waard bouwt zijn Nul-Op-de-Meter. De woningen zijn extra goed geïsoleerd en hebben geen gasaansluiting. Ze zijn voorzien van zonnepanelen en een warmte-terugwin-ventilatiesysteem.

Wold & Waard verhuurt goede en betaalbare woningen in de sociale huursector. De corporatie richt zich daarbij op mensen met een lager inkomen of een bijzondere woonvraag. Het gaat niet alleen om het huis, maar ook om het bijdragen aan de woonomgeving. Wold & Waard bezit ongeveer 5.000 woningen in het Westerkwartier van Groningen. Daarmee is het een middelgrote plattelandscorporatie.