Zevenhuister Europees dartkampioen

ZEVENHUIZEN - Jurjen van der Velde is in Turkije gekroond tot de nieuwe Europees Kampioen Singles bij de jongens. Het darttalent uit Zevenhuizen versloeg Keane Barry uit Ierland met 3-2 en won de wedstrijd in stijl met een 155-finish.

Jurjen begon ijzersterk aan de finale. Met goede scores kwam hij al snel op de eerste dubbel en laat dit nu net één van de sterke kanten zijn van Jurjens spel deze dagen. De eerste leg zat dan ook vliegensvlug in de pocket en ondanks dat Keane in zijn eigen leg goed scoorde, was het Jurjen die direct brak en de eerste set met 2 – 0 won. In de 2e set trok Jurjen deze lijn door en brak hij wederom Keane, met o.a. een 180 score in de eerste leg. Keane begon ook steeds beter te scoren, en wist nu ook de triple (bijna) elke buurt te raken. Met een mooie finish bracht Keane de spanning terug in de wedstrijd en bracht hij de stand in de 2e set op 1 – 1. Keane mocht zelf beginnen aan de 3e leg van de set en ondanks een 180 score van Jurjen was het Keane die de set won en de wedstrijd in evenwicht bracht.

Jurjen was echter niet onder de indruk en won in de 3e set overtuigend zijn eigen leg, 1 -0, dit was echter ook precies wat Keane deed: 1 – 1. Jurjen bleef goed gooien en wist op de 3e leg de 2e set binnen te slepen. 2 – 1 in sets. Hij wilde echter zo snel mogelijk richting de finish en brak direct, 1 – 0 voor in de 4e set en nog 1 legje nodig. Hij mocht de 2e leg zelf beginnen, maar nu was het Keane die met een 180-er op het juiste moment de leg naar zich toetrok, 1 – 1 in de vierde set. In de laatste leg van deze set leek Jurjen de wedstrijd te beslissen, echter wilde de laatste dubbel er net niet in en miste hij 5 match darts op het ijzerdraadje. Keane wist wel direct de dubbel te raken en bracht de stand in de wedstrijd weer volledig in evenwicht. Ondanks de 5 gemiste wedstrijdpijlen was Jurjen nog steeds zichzelf, kalm en gefocust en dit werd beloond met een prachtige 12 darter wist hij de 1e leg van de laatste set te winnen. Keane mocht nog wel de 2e leg beginnen en hier maakte hij optimaal gebruik van. De jongens gingen gelijk op in deze leg, maar Keane kreeg als eerste een kans op de dubbel, die hij ook direct pakte.

Jurjen won met een Bullseye de bull en mocht de leg starten. De 5 wedstrijdpijlen die hij al had gehad waren al volledig uit zijn hoofd en hij wist zoals al vaker deze week op het beslissende moment zijn beste darts te tonen. Met een 13 darter en een 155 finish trok Jurjen de wedstrijd naar zich toe en kroonde hij zich tot Europees kampioen singles bij de jongens