Korfballers OWK hebben nieuwe technische staf

OOSTWOLD - Jeha Mulder wordt de nieuwe hoofdtrainer van korfbalvereniging OWK uit Oostwold.

Jeha is geen onbekende van OWK; verschillende spelers hebben al eens onder hem gespeeld en daarnaast was Jeha lang trainer van de naastgelegen korfbalvereniging Hoogkerk.

Pascal Zegwaard zou eigenlijk deze functie bekleden in het nieuwe seizoen. Echter werd afgelopen maand bekend dat hij toch bij een andere club - DOS ‘46 - aan de slag gaat.

De 45-jarige Jeha is woonachtig in Hoogkerk en is bij verschillende verenigingen actief geweest als trainer: De Parabool, Blauw Wit Heerenveen, Harkema, AVO en natuurlijk Hoogkerk. Daarnaast is hij trainer geweest van de Groningse juniorenselectie, waar hij een drietal spelers van OWK ook onder zijn hoede heeft gehad.

Jeha staat bekend als een trainer die spelers individueel beter kan maken en tactisch erg sterk is. Het bestuur heeft er dan ook alle vertrouwen in dat dit de selectie net nog een stapje verder kan helpen.

Naast Jeha, is tevens de rest van de technische staf compleet. Sjoerd Lap zal doorgaan als trainer / coach van OWK 2 en hij wordt hierbij ondersteund door Patrick Hindriks.

De 22-jarige Patrick speelde tot voor kort in het Hoogkerk 1 en heeft bij deze vereniging verschillende jeugdteams onder zijn hoede gehad. Daarnaast is hij enkele jaren trainer geweest van Noord U15. Patrick wil graag stappen maken in het trainersvak en denkt dit binnen de selectie van OWK te kunnen bewerkstelligen.

Naast de trainers / coaches zal Anthony Bolt doorgaan als kracht- / conditietrainer. Jantina Koopmans gaat de rol van teambegeleidster vervullen.