Grijpskerker showt zijn wagen tijdens Truckstar Festival

GRIJPSKERK - Chauffeur Richard Valkema doet mee aan de verkiezing Mooiste Truck van Nederland, op 28 en 29 juli tijdens het Truckstar Festival op het TT Circuit.

De inwoner van Grijpskerk werkt bij transportbedrijf Postma en samen mer de andere 23 finalisten voor de mooiste-truckverkiezing, werd hij gekozen door de lezers van het organiserende magazine Truckstar. De trucks zijn verdeeld over acht categorieën, zoals gekoeld vervoer, speciale voertuigen en tanktransport. In elke categorie kozen de lezers drie trucks. De 24 vrachtwagens krijgen een prominente plek op het festivalterrein.

Alle auto’s zijn werkauto’s waar dagelijks mee gereden wordt, showtrucks zijn uitgesloten van deelname aan deze verkiezing. Dat neemt niet weg dat elke vrachtwagen door zijn eigenaar en chauffeur voor het weekend in perfecte staat wordt gebracht. Gebruikssporen worden zoveel mogelijk weggewerkt. Het komt regelmatig voor dat een truck of een trailer kort voor het festival nog even naar de spuiter gaat. En vanzelfsprekend wordt er gepoetst tot in de perfectie.

Een vakjury bepaalt tijdens het festivalweekend welke truck de mooiste wordt. Op zondagmiddag wordt dat bekendgemaakt voor een volle hoofdtribune.

De auto van transportbedrijf Postma en chauffeur Richard Valkema uit Grijpskerk neemt deel in de categorie Open Voertuigen. De wagen maakt dus kans op de eerste plek in die categorie en op de algehele overwinning.