Wensen van ouderen uit laten komen

MARUM - Speciaal voor Nationale Ouderendag dit jaar op vrijdag 5 oktober, worden in de gemeente Marum persoonlijke wensen van ouderen ingezameld. Het organiserende Comité, bestaande uit de gemeente, Biblionet en Spim gaat deze wensen uit laten komen.

Dit als nieuw onderdeel van de Ouderendagen, die vorig jaar voor het eerst in Marum werden gehouden. De Nationale Ouderendag vormt tevens de slotdag van de Marumse Ouderendagen. Het Comité dat deze dagen organiseert werkt voor het vervullen van de wensen samen met het Ouderenfonds.

Roelinda Hoogeveen namens het Comité Ouderendagen Marum: ”Wij willen iedereen binnen de Gemeente Marum (dus alle acht dorpen) oproepen om een mooie wens van een ouder iemand bij ons in te dienen. Je kan het zo gek niet bedenken of de vrijwilligers weten het te regelen, dus schroom vooral niet om contact op te nemen.”

Landelijk is het al de tiende keer dat de Nationale Ouderendag georganiseerd wordt. De afgelopen jaren hebben vrijwilligers al duizenden wensen uit laten komen. Soms zijn de wensen spectaculair, zoals een meneer die wilde parachutespringen. Maar meestal gaat het om eenvoudige wensen als een ijsje eten op een terras, een bloemetje kopen in het tuincentrum of een bezoek brengen aan het graf van een dierbare. Op het eerste gezicht lijken het misschien eenvoudige uitjes, maar als je minder mobiel wordt, is het vaak niet meer zo makkelijk om de deur uit te gaan. Op Nationale Ouderendag kunnen heel betekenisvolle wensen worden vervuld. Op die manier kunnen ouderen de dag van hun leven hebben.

Om alle ingediende wensen uit te laten komen is het Comité in Marum ook op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die in aanloop naar de bijzondere dag helpen met het voorbereiden van de wens.

„Kent u een ouder iemand in uw omgeving met een hartenwens, breng deze mogelijkheid dan even bij hem of haar onder de aandacht en vraag een wenskaart aan die kan worden ingevuld en opgestuurd”, besluit Roelinda.

De wens moet uiterlijk op 24 augustus binnen zijn.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via 0594 - 642257, Marheem of e-mail: weekvandeouderen@spinn.nl. Hier kan ook informatie worden opgevraagd en de wensen naar toe worden gezonden.