Feestweek Gerkesklooster alweer voorbij

GERKESKLOOSTER - STROOBOS - De feestweek is in Gerkesklooster en Stroobos zit er weer op. Deze editie gaat als geslaagd de boeken in.

Op maandag en dinsdag werd in het dorp al zichtbaar dat het feestweek was; hele buurten waren met elkaar aan de slag om de versiering klaar te maken. Feestpalen werden in de grond gezet, de laatste versiering werd opgehangen en vele vlaggetjes hingen uit de ramen van huizen.

De vijfde Ladiesnight was het begin op van de feestweek. Woensdag stond een tent vol kraampjes met allerlei koopwaar. Op donderdagmiddag was er een gezellige middag voor de 55+. Goed bezocht en een muzikaal duo zorgde voor een gezellige sfeer in de tent.

Ook werd het naambord van het eigen evenemententerrein onthuld tijdens Het terrein heeft de naam Evenemententerrein Welgelegen gekregen. Max de Haan sprak lovende woorden namens de gemeente en Christiaan van der Molen feliciteerde het bestuur namens de dorpsraad.

Aansluitend aan de receptie, volgde een pubquiz. De tent stroomde vol met maar liefst 23 teams, zoveel waren het er nog niet eerder geweest.

Zowel op vrijdag- als op zaterdagmiddag vonden een gezellige spelletjesmiddagen plaats.

Vrijdagavond was het genieten van een optreeden an brassband Gloria Deї samen met de feestband Exposure. De band Kroepin verzorgde de laatste feestavond zaterdag en feesten konden ze!

Op zondagochtend zat de tent alweer vol met vele kerkgangers. Deze keer eens niet in een traditionele opstelling, dominee Wesseling stond in het middag op een verhoging en alle kerkgangers zaten rondom haar. Brassband Gloria Deї en Pro Junior verleenden hun muzikale medewerking. Al met al een feestelijke afsluiting van de feestweek.