GroenLinks te gast bij Sociaal Platform Senioren

WESTERKWARTIER - De top van de kandidatenlijst van GroenLinks Westerkwartier ging op bezoek bij het Sociaal Platform Senioren Westerkwartier, bestaande uit vertegenwoordigers van seniorenverenigingen KBO Roden/Leek, PCOB Leek, Grootegast en Zuidhorn, Seniorenvereniging Westerkwartier en FNV Senioren Westerkwartier.

Dit Platform vraagt bij de verschillende politieke partijen aandacht voor de zaak van ouderen in de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Westerkwartier. Daarvoor vinden op woensdag 21 november aanstaande verkiezingen plaats.

Het Sociaal Platform ijvert voor een seniorvriendelijke gemeente. Voorwaarden daarvoor zijn dat de politiek dichtbij is, mensen centraal staan en niet de regels en gewerkt wordt aan een inclusieve samenleving met een generatiebewust beleid.

GroenLinks lijsttrekker Klaas-Wybo van der Hoek maakte duidelijk dat GroenLinks deze goede opvattingen van het Sociaal Platform steunt: “In de nieuwe gemeente gaan we ons ervoor inzetten dat iedereen voldoende inkomen heeft, ook ouderen. Armoede willen we tegengaan: dat heeft bij GroenLinks voorrang. Leeftijds- of ervaringsdiscriminatie moet niet mogen.”