Leer de kunst van het wonen tijdens cursus in Leek

LEEK - De cursus Kunst van Wonen start maandag 8 oktober in Leek. Deze cursus is voor mensen met een licht verstandelijke en/of psychische beperking die wonen in het Westerkwartier.

In deze doe-het samen-zelfhulpcursus leren deelnemers van alles over wonen. Er is onder meer aandacht voor het huishouden, koken, regelen van de financiën en administratie, omgaan met de buren, sporten en bewegen. De deelnemers leren door te doen en te experimenteren.

De cursus bestaat uit negen lessen van twee uur en vindt plaats op landgoedboerderij Oosterheerdt in Leek. De deelnemers maken de cursus samen en is gratis. De eigen bijdrage bestaat uit altijd aanwezig zijn en actief meedoen.

Marlieke de Jonge, stafmedewerker Empowerment Lentis en Harrïet Geuzinge, ambulant hulpverlener Vlot Groningen, hebben de cursus opgezet: “De Kunst van Wonen is een zelfhulpcursus voor mensen voor wie wonen niet vanzelfsprekend is. De deelnemers bepalen samen wat ze leuk en belangrijk vinden te leren over wonen.”

Wethouder Ben Plandsoen van Leek namens de portefeuillehouders in het Westerkwartier: “Een inwo-ner van de gemeente Leek had de cursus in Groningen gevolgd en was hierover erg enthousiast. Ze heeft ons gevraagd of we de cursus ook in het Westerkwartier kunnen organiseren. De cursus voorziet in een behoefte en de resultaten zijn zeer positief.”

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met de cursusleiders: Marlieke de Jonge, via telefoonnummer 06- 229 637 04 of mail ema.dejonge@lentis.nl of Harriët Geuzinge, via telefoonnummer 06 – 293 768 65 of mail harrietgeuzinge@vlotgroningen.nl

Aanmelden kan tot en met 31 augustus aanstaande. Na aanmelding vindt begin september een ken-nismakingsgesprek plaats.