Museum Nienoord weer op de goeie weg

LEEK - De zorgelijke financiën van de afgelopen jaren bij Museum Nienoord lijken te kenteren. Het museum sluit het jaar 2017 af met een positief rekeningresultaat.

De inspanningen die zijn gepleegd om extra inkomsten te genereren en het organiseren van aansprekende thema-activiteiten hebben geleid tot een positief rekeningresultaat over 2017 van ruim € 17.000. In 2016 werd het museum nog geconfronteerd met een verlies van € 12.000.

Het college is tevreden en ziet de financiële toekomst voor het Museum met vertrouwen tegemoet.

Museum Nienoord

Sinds 1958 biedt het landgoed Nienoord onderdak aan het Nationaal Rijtuigmuseum nu bekend als Museum Nienoord. Het museum is gevestigd in een monumentale borg met bijgebouwen, schelpengrot en borgtuin.

De historie van de borg en zijn vroegere bewoners wordt op speelse wijze getoond via animatiefilmpjes. De rijtuigexpositie Bestemming Bereikt toont in beeld, geur en geluid de uitdagingen van het reizen per rijtuig in de 19e eeuw. De tentoonstelling laat de ontwikkeling van het wegverkeer zien en de voorlopers van de auto en de tram.

Bezoekers kunnen een rit maken in een rijtuig met het interactieve men-spel. Momenteel is er ook de expositie van kunstenaar Rien Poortvliet: Tussen Koetsen en Kabouters.