Wie bedenkt en maakt de nieuwe ambstketen?

WESTERKWARTIER - De gemeenten die straks het samen het Westerkwartier gaan vormen, zijn op zoek naar een regionale regionale edel-/goud-/zilversmid die de nieuwe ambtsketen voor de nieuwe gemeente Westerkwartier wil ontwerpen en vervaardigen.

Belangstellenden kunnen zich via mail aanmelden. Hierbij graag relevante ervaring plus eventuele impressies vermelden. Reacties kunnen gemaild worden naar huisstijl@westerkwartier.nl.

Van de ingekomen reacties worden maximaal drie smeden uitgenodigd voor een gesprek waarin een toelichting wordt gegeven over de procedure/planning en het DNA van de gemeente Westerkwartier.

Vervolgens worden de smeden gevraagd schetsen en offertes aan te leveren. De ambtsketen moet voldoen aan de volgende eisen:

Het materiaal voor de ambtsketen is eerste gehalte zilver, geen gebruik van edelstenen of smaragden en de ambtsketen kan kleiner/groter gemaakt worden met een extra ketting of op een gangbare hoogte gemaakt worden. Ook krijgt de ambtsketen een penning met aan de ene zijde het nieuwe gemeentewapen en aan de andere zijde het Rijkswapen. Deze penning onderaan wordt door de edel-/goud-/zilversmid gemaakt.