Voorinschrijving Bauke Mollema Tocht sluit bijna

LEEK - Wielerliefhebbers en fans kunnen zondag 12 augustus fietsen met Bauke Mollema tijdens de jaarlijkse Bauke Mollema Tocht. De inschrijvinh hiervoor sluit 30 juli.

Op de Vismarkt in Groningen staat Mollema deze dag klaar voor een toertocht door zijn trainingsgebied. Deelnemers aan de tocht hebben die dag de kans om Mollema te vragen naar al zijn ervaringen.

De te maken ritten zijn van 65, 110 of 165 km. Wegen die Mollema zelf kan dromen. De 31-jarige profcoureur deelt de mooiste plekken met zijn medewielrenners. Zelf fietst Bauke de 110 km route.

Tussensprints met prijzen

De routes gaan onder andere door het schitterende landschap van Noord-Groningen, een deel van Friesland, het natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer en pittoreske wierdedorpen zoals Ezinge. Onderweg kunnen de benen getest worden. „Bij het dorpje Pasop gaan we ‘mollemalen’ en bij de kasseienstrook in Zuidwolde is er een tussensprint.”

De snelste mannen en vrouwen winnen mooie wielerprijzen. Het inschrijven kan via www.baukemollematocht.nl. Bij inschrijving is onder andere een medaille inbegrepen, net als een persoonlijke video en foto, professionele voeding, fietsreparatieservice en medische zorg.

Bij de inschrijving kan een vrijwillige donatie gedaan worden aan Fiets voor een Huis. Dit is het officiële goede doel van het evenement waar Bauke Mollema ambassadeur van is.