E-bike razend populair onder scholieren

LEEK - Er worden steeds meer e-bikes verkocht, ook aan scholieren uit het Westerkwartier.

„We zien steeds meer scholieren uit de omgeving van Aduard en Zuidhorn, die in Groningen naar school gaan, over gaan tot de aanschaf van een e-bike”, zegt een van de e-bike verkoper uit Stella’s Fietsenwinkel Leek. „Nu de schoolvakanties zijn begonnen, bezoeken zij ons e-bike testcenters om een e-bike te testen en aan te schaffen. Ik geef ze zelf groot gelijk, want op een e-bike ben je veel sneller op school en sneller weer thuis!”, aldus de e-bike adviseur.

De opmars van het aantal verkochte e-bikes aan jongeren komt mogelijk door het veranderende imago van de elektrische fiets. De elektrische fiets wordt niet gezien als oubollig of alleen geschikt voor ouderen. Dit blijkt uit onderzoek naar het gebruik en imago van elektrische fietsen uitgevoerd door onderzoeksbureau GFK. Het onderzoek toont aan dat bijna drie op de vijf Nederlanders vindt dat elektrische fietsen geschikt zijn voor scholieren die een lange afstand afleggen naar school.

Uit het onderzoek blijkt ook dat het imago van de elektrische fiets in Nederland verjongt. Bijna de helft van de Nederlanders vindt dat de elektrische fiets hipper wordt.