Kabouters vieren feest bij Museum Nienoord

Leek - Museum Nienoord houdt op zondagmiddag 19 augustus van 14.00 tot 16.00 uur het grote Kabouterfeest. Dit feest is speciaal voor kinderen van 3 tot 8 jaar en speelt zich af rond de kabouterboom in de museumtuin.

Kabouters

In museum Nienoord worden kinderen meegenomen op reis door de wonderbaarlijke wereld van de kabouters. Hier ontdeklen zij waar het geloof in kabouters vandaan komt. Er worden verhalen over de kabouters verteld en over het leven van de kabouter; wat de kabouters doen, wat ze dragen, waar ze werken en ga zo maar door. Zelfs de grootste niet-gelovers twijfelen daarna niet meer aan de Kabouterwereld.

Op de Kabouterzolder wanen kinderen zich in de wereld van David de Kabouter. Hier ontmoet zij het kaboutervolk. Ze kunnen daarnaast meedoen aan de kleurplatenwedstrijd, de paddenstoelenspeurtocht, de voel- en proefshow en het maken van een eigen kabouter van hout. Als kinderen verkleed naar het Kabouterfeest komen wordt het nog leuker, zo kunnen ze bijvoorbeeld als kabouter bij de grote kabouterboom op de foto.

Opgeven

Kinderen kunnen opgegeven worden via info@museumnienoord.nl. Kosten van deelname zijn 3,00 per kind. Papa, mama, opa of oma betalen de reguliere entreeprijs van 6,00

Het grote Kabouterfeest wordt gehouden naar aanleiding van de tentoonstelling Tussen koetsen en kabouters van Rien Poortvliet.