Poëzie en muziek komen samen in Grijpskerk

GRIJPKSKERK - Dichters uit het Westerkwartier zijn goed vertegenwoordigd op het unieke Penrose Poëziefestival op zaterdagmiddag 18 augustus in het Bakkerscafé in Grijpskerk.

Genoemd festival, dat zich tot dusver uitsluitend afspeelde in Amsterdam en directe omgeving, viert het eerste lustrum met een noordelijke editie! Dichters en muzikanten treden op met poëzie en muziek in het Nederlands, Gronings en Fries. Op het podium verschijnen Geert Zijlstra (Pieterzijl), Willem Tjebbe Oostenbrink (Zuidhorn), Klaas Duursma (De Wilp), Anneke Wasscher (Leek) en Melle Hijlkema (Marum). Uit Groningen komt Rachel Raetzer, voormalig huisdichter van de RUG. Friestalige gedichten zijn er van Ruurdtsje de Haan uit Burum. Helemaal uit Amsterdam komt kunstenares en schrijfster Aafke Steenhuis, die overigens haar wortels heeft in Zuidhorn en Delfzijl. Deze namen staan garant voor een kwalitatief uitstekend programma, dat begint om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De toegang is geheel gratis. Bezoekers maken bovendien kans op het winnen van een literaire goodie bag.

Doelstelling van Penrose is op een laagdrempelige manier (geen entree dus) aantonen dat poëzie niet moeilijk of verheven hoeft te zijn, maar overal bestaansrecht heeft. Eerder vond het festival onderdak in o.m. een ontmanteld benzinestation en een voormalige atoomschuilkelder.De eerste editie was op de platte toren van het Noord-Hollandse dorpje Ransdorp.