Nieuwe start voor computercursussen Westerkwartier

GROOTEGAST - In de Bibliotheken Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn gaan in september de computercursussen Klik & Tik en Digisterker weer van start.

Heb je weinig tot geen ervaring met de computer, dan is Klik & Tik heel geschikt. Onder begeleiding leer je in je eigen tempo de allereerste beginselen van het gebruik van de computer. Vervolgens leer je de mogelijkheden van het internet, zoals websites bekijken, formulieren invullen en e-mailen. Het laatste deel van de cursus heet samen op het web. Daar leer je werken met sociale media zoals Facebook, Skype en Whatsapp.

De cursus Klik & Tik bestaat uit 6 á 7 lessen en is gratis. Het is de bedoeling dat er thuis wordt geoefend.

Aanmelden kan via een formulier dat verkrijgbaar is bij de balie van de bibliotheken.

Met de cursus Digisterker leer je zelfstandig gebruik te maken van de digitale diensten van de (gemeentelijke) overheid. Je leert gebruik te maken van je DigiD, inloggen op sites van de overheid en zoeken en vinden van informatie op overheidswebsites. Na de cursus weet je bijvoorbeeld hoe je je rijbewijs verlengt, je zorgtoeslag kunt wijzigen of een parkeervergunning aanvraagt. Ook weet je waar je je pensioenoverzichten kunt vinden en hoe je moet inloggen om je belastingaangifte in te vullen.

De cursus Digisterker bestaat uit 4 lessen en is gratis. Je maakt zelfstandig oefeningen en wordt daarbij begeleid door docenten.

Deze cursus is voor iedereen die zelfstandig gebruik wil maken van de digitale diensten van de overheid en al enige ervaring heeft met computers en internet.

Opgave voor de cursus Digisterker kan via www.biblionetgroningen.nl/digisterker

Voor meer informatie over beide cursussen kun je uiteraard ook terecht bij je plaatselijke bibliotheek.