KWF zoekt collectanten in gemeente Zuidhorn

ZUIDHORN - De collecteweek van KWF Kankerbestrijding start dit jaar op zondag 2 september. In deze week gaan ruim 80.000 collectanten de straat op om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. In de dorpen van de gemeente Zuidhorn lopen 185 collectanten langs de deuren.

Elke euro die deze collectanten ophalen, draagt bij aan de missie: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Zo brengen de collectanten en gevers in deze grootste collecte van Nederland de dag dichterbij dat er niemand meer sterft aan kanker. NPO Radio 2 doet verslag van deze actie.

Kanker raakt ons allemaal 1 op de 3 mensen krijgt kanker, daarmee raakt kanker ons allemaal. Iedere collectant loopt met een eigen motivatie, zoals ook iedereen met een speciale reden iets in de collectebus doet. Collectant Loek (62) uit Zuidhorn: „In mijn werk had ik veel te maken met mensen met kanker. Dankzij onderzoek gefinancierd door de KWF zijn voor veel mensen de behandelingen sterk verbeterd. Maar er zijn ook nog soorten kanker waarbij nog veel onderzoek nodig is.”

Enkele feiten en cijfers over kanker: 1 op de 3 mensen krijgt ooit kanker , jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker. Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 64% n. KWF financiert ongeveer 50% van alle onderzoeksprojecten in Nederland. Per jaar zijn er circa 400 lopende onderzoeksprojecten, waaraan circa 800 wetenschappers fulltime werken. Een onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost gemiddeld 500.000 euro. Samen komen we steeds dichterbij. Samen met miljoenen mensen dromen wij van een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe. Zo snel als zij kunnen. Zo snel als wij hen in staat stellen.

De collectant van KWF komt in de week van zondag 2 t/m 8 september aan de deur of je komt ze tegen tegen in winkelcentra, op drukke plekken in het stadshart of bij evenementen. Elke collectant kan zich legitimeren en is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en aan het Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving.

KWF We zoekt nog collectanten in Visvliet, Pieterzijl en Grijpskerk. Opgave: kwf.zuidhorn@gmail.com of 06- 52378582

Iemand die gevraagd werd om te collecteren zei: „Natuurlijk ga ik collecteren, dat is maar een paar uurtjes, als je ziet wat Maarten v.d. Weijden doet voor het KWF dan is mijn aandeel maar heel klein!”