Verhalen achter Stolpersteine gemeente Leek verfilmd

LEEK - De laatste Stolpersteine in Leek word op vrijdag 12 oktober geplaatst door de kunstenaar en ontwerper Gunter Demnig.

Stolpersteine zijn kleine monumentjes voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Voor de woningen waar de Joodse slachteroffers en verzetsstrijders woonden die door de nazi`s vermoord werden, wordt een herinneringssteen gelegd.

Achter elke naam op de herinneringssteen zit een levensverhaal en de Werkgroep Stolpersteine Leek wil dat deze verhalen blijvend worden verteld.

Tijdens de afsluitende ceremonie wordt een boekje met informatie en een film over deze zwarte bladzijde in de geschiedenis van de gemeente Leek gepresenteerd. Voor iedereen is de film na de ceremonie te zien tijdens de openingstijden van de Roomsterborgh in de weekenden in oktober.

De afgelopen weken zijn de filmopnames gemaakt bij een aantal woningen waar een Stolperstein is geplaatst.

Medewerking aan de film is verleend door de Verhalenvertellers Hennie van der Laan en Eelko Solle. Momenteel worden de opnames verwerkt tot een blijvende herinnering door de filmer Tjerk Bekius en de adviseurs Epko Bult en Paul Tameling.

Op de foto: filmopnames bij voormalige woning van de fam. Van Dam.